Задържана е организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици.

Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, е задържана при специализирана операция на служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е реализирана от служители на отдел \"БОП\" към СДВР във връзка с образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на дрога на територията на столицата.

На бензиностанция на изхода на София - посока Пловдив, антимафиотите засекли \"БМВ\" със софийска регистрация и задържали пътуващите в автомобила К.Г. на 26 години и 20-годишната М.М. При претърсване в колата са открити три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество и друго - на бучки, хартиена сгъвка отново с бяло прахообразно вещество, плик с марихуана и 6 мобилни телефона със сим-карти.

 

В младата дама антимафиотите намерили пликче с марихуана и боен пистолет \"Глок\" с 12 патрона в пълнителя, а в спътника й – 350 лева и 100 евро. По същото време в района на автосервиз в кв. \"Горубляне\" били задържани И.М. на 34 години по прякор Слънцето и Д. С. на 35 години - Муната. Те пътували в лек автомобил \"Мерцедес\". В капана попаднал и аверът им Е.Д. на 37 години с прякора Обелски, който бил задържан във фризьорски салон в ж.к. \"Люлин\". Минути по-късно в кафене в кв. \"Модерно предградие\" белезниците щракнали и на ръцете на С.В. на 22 години. В дома му в ж.к. \"Обеля\" били намерени и иззети 4 пистолета, единият от които – \"Макаров\" със заличени номера и 8 патрона в пълнителя.

Тепърва ще се установява видът на наркотиците и тяхното количество. По първоначални данни намереното бяло вещество е кокаин. Задържаните, с изключение на 20-годишната, са криминално проявени. Работата по документирането на случая продължава. /БГНЕС