Синът му е спасен, настанен е с леко обгазяване в болница, майката също е добре...

При пожар тази нощ загина Марчело Доковски, един от управителите на Центъра за градска мобилност и директор на столичната фирма \"Паркиране и мобилност\".

 

Има подозрения, че палежът е умишлен. Сигналът е подаден около 23.00 часа от 15-годишния син на Доковски, който е бил сам вкъщи.

 

Момчето се е прибрало малко преди родителите си. В това време те са вечеряли в ресторант близо до блока. Момчето се обадило на баща си за пожара.

 

Малко след това Доковски се втурнал да спасява сина си. Когато аварийните екипи пристигнали и успели да влязат в горящия апартамент, 45-годишният мъж бил в безпомощно състояние и въпреки усилията, починал минути след това. Синът му е спасен, настанен е с леко обгазяване в болница, майката също е добре.

 

По думите на очевидците пушекът по време на пожара е имал силно задушлива миризма. Това наложило пожарникарите да чупят прозорците във входа. Според неофициална информация е използвано силно запалително вещество.

 

Едновременно с пожара в апартамента се възпламенява и кола, паркирана в близост до блока. Доковски живее в блока от 25 години и досега никога не е имало проблем, според съседите.