В полицията има свидетелски показания за суми между 50 и 700 лева...

Скандален случай от Враца - лекари са вземали подкупи, за да освидетелстват хора в териториалната експертна лекарска комисия. Арестувани са невролог от болницата в Мездра, нейна колежка от ТЕЛК-Враца и сътрудник. Престъплението е разкрито по сигнал.

Лекарката от Враца и нейната сътрудничка взели общо 300 лева, за да издадат неистинско експертно решение. Местен лекар – невролог от Мездра също участвала в схемата. Според криминалистите, трите организирали \"активно функционираща престъпна група\". В полицията има свидетелски показания за суми между 50 и 700 лева.

А в болницата корупцията се оказа почти като призрак. Всички говорят за нея, но в крайна сметка никой не се е сблъсквал директно.

Пред ТЕЛК-Враца положението също е горе-долу такова. Иван Филчев, например, никога не е давал и от него никога не е искан подкуп.

Нина Салвати живее в чужбина и е съвсем откровена – сблъсквала се е с такъв случай заради майка си, която била на смъртно легло. Лекар от комисията директно поискал.

Зам.-окръжният прокурор Камелия Трифонова потвърди, че се събират доказателства за искане и приемане на подкуп, но отрече да става дума за организирана дейност. Ръководството на болницата във Враца пък отказа какъвто и да е коментар докато не излязат резултатите от дознанието.