Той ще се проведе на 22 юли в цялата страната...

Нов протест срещу постоянното покачване на цените на горивата ще се проведе на 22 юли в цялата страната. Организаторите заявяват, че това е началото и няма да спрат.


В социалната мрежа Facebook граждани предлагат нова форма на протест срещу скъпите горива - вместо да се движат бавно в дълги колони с автомобилите си, както преминаваха предишни протести, шофьорите да не зареждат с гориво и да спрат колите си за половин час.


Протестът \"НЕ! на високите цени на горивата\" вече е обединил над 2500 души в социалната мрежа.


Инициатори са Янко Янков, Атанас Колев и Иван Янушев. Всеки, който се чувства засегнат от постоянното покачване на цените на горивата на 22 юли за половин час да спре автомобила си там където се намира в знак на протест срещу високите цени на горивата, след което 24 часа никакво зареждане по бензиностанциите, е призивът на инициаторите.


От Движение за национално единство и спасение – ДНЕС също застанаха зад инициативата и в декларация изразиха позицията си. \"Отчитаме сериозното отражение на цените на горивата върху стойността на всички останали стоки и услуги. Не можем да подминем без внимание необоснованото драстично нарастване на енергийните цени, и в частност – цените на горивата\".


От движението подкрепиха всички граждански действия, насочени срещу монополно определяни условия и цени, влияещи пряко върху жизнения стандарт на българските граждани./БГНЕС