Полицаи, фермери, природозащитници, ловци и един бик издирват изчезнала крава в Германия.

Полицаи, фермери, природозащитници, ловци и един бик издирват изчезнала крава в Германия. Ивон стана известна, след като беше обявена за \"заплаха за сигурността\" в провинция Бавария. Операцията започна, след като избягалото от фермата животно едва не предизвика тежка катастрофа с полицейски автомобил.

Кравата Ивон избягала от фермата си в Бавария през май. От тогава тя щастливо и необезпокоявано живее в гората. До момента, до който не притичала пред полицейска кола и така името й се появило в списъка на \"най-издирваните\". Властите постановили, че Ивон е риск за сигурността и дали разрешение за отстрелването й. Въпреки това, кравата многократно и ловко се измъквала от мушката на ловците. Докато не се намесили природозащитниците.

В опит да спасят живота на Ивон, природозащитниците довели бика Валди, като се надявали, че чрез него ще я примамят да излезе от убежището си в гората. Явно чарът на Валди не бил достатъчен, защото Ивон само го погледнала отдалеч преди отново да се скрие. Днес бикът беше заменен с друг, по-очарователен представител на вида си. Ернест беше докаран със специален камион и пуснат в специално изграден за целта луксозен обор. Съоръжението е построено така, че ако Ивон влезе, ще попадне в капан и ще бъде заловена. Бикът Ернест пък стратегически бил вързан близо до оградата, за да може по-лесно да се поддаде на чара му.

Властите са взели и още мерки - издигната е ограда около целия район, в който Ивон се крие. Максималната скорост за автомобилите е ограничена до 30 километра в час, за да бъдат избегнати евентуални инциденти с притичващи крави.

Във Фейсбук вече има страница на преживното животно, която само за няколко дни събра 10 хиляди фенове.