Най-вълнуващата интрига на политическата сцена в последните месеци вече е разплетена...

Най-вълнуващата интрига на политическата сцена в последните месеци вече е разплетена. ГЕРБ обяви кандидатите си за президентския и вицепрезидентския пост.

 

Очаквано министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев е номиниран от партията за кандидат във вота наесен. До него като претендент за вицепрезидент застава правосъдният министър Маргарита Попова.

 

На заседанието на Министерския съвет в сряда правителството ще гласува оставките им като министри. Тогава ще научим и кои ще бъдат наследниците им в двете министерства.

 

\"Ако получа доверието на гражданите, ще отключа техният път към институциите. Мога да ви кажа и какво няма да правя като президент. При всички случаи няма да си мълча, когато националните приоритети са заплашени. При всички случаи няма да политиканствам, няма да влизам в каквито и да е било политически интриги\", заяви Росен Плевнелиев.

 

\"Силата и решимостта не са запазено поле за мъжете. Силата и решимостта да правиш категорични реформи принадлежи на професионалистите, защото професионалистът, уважаеми колеги, е непревземаема крепост. Това за мен е изключително важно\", заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова.


Тя ще бъде гост утре в предаването \"Здравей, България\".