По трупа на детето има няколко прободни рани. Има заподозрян по случая...

11-годишният Присиян Иванов от Шумен, намерен мъртъв тази нощ, е бил убит, съобщи за БГНЕС директорът на ОД на МВР Любомир Христов.

\"По трупа на детето има няколко прободни рани. Имаме заподозрян и работим по случая\", заяви на мястото на престъплението комисар Христов, като отбеляза, че повече информация на този етап не може да се даде. Момчето е открито в подземията на недостроения Търговски дом в центъра на Шумен от полицаи. Присиян е открит на първи подземен етаж на сградата, срещу къща-музей \"Панчо Владигеров\".

Детето бе обявено за общодържавно издирване вчера. Присиян изчезва на 4 септември вечерта. Около 17.00 ч. излиза да играе на детската площадка до кръстовището на ул. \"Цар Освободител\" и ул. \"Панайот Волов\" в Шумен. Майка му наредила Присиян да се върне вкъщи до 22.00.


Когато не се прибрал до вечерния час, жената го потърсила на мобилния телефон, но детето не вдигнало. По-късно телефонът вече бил изключен. В 00.25 часа жената се обадила в полицията и малко след това Присиян бе обявен за издирване.

 

Момчето е полубрат на 26-годишния Станислав Марков, който през май тази година ограби казино в Шумен. Едната версия  за изчезването на малкия беше свързана и с това, но по-късно тази версия беше отхвърлена.

 

Задържан като евентуален извършител на убийството е Христо, по прякор Кобрата.