Според предвиденото в закона наказание Данаил може да получи от 5 до 15 години затвор...

Повдигнаха обвинение на шофьора от Симеоновград, който след употреба на алкохол причини жестоката катастрофа на Великден. При инцидента загинаха шестима младежи.

 

Предвиденото от закона наказание е от 5 до 15 години лишаване от свобода. Почти шест месеца бяха необходими, за да може прокуратурата да повдигне обвинение.

 

Данаил пристигна в полицията в Хасково, за да получи обвинителния си акт, придружен от майка си и от чичо си. 5 месеца след катастрофата той се движи с патерици.

 

За трагедията в Симеоновград са изготвени 21 експертизи. Точно те забавиха повдигането на обвинението срещу Данаил. Неговата версия за катастрофата обаче била друга – нямал спомен от нея и смятал, че той не е шофирал автомобила, а братовчед му Живко.

 

Живко също е обвиняем по случая за това, че е дал автомобила си на пияния си братовчед. Новината за обвинението на шофьора за пореден път върна близките на жертвите към спомена от трагедията.

 

Те вече са събрали над 12 000 подписа с искане за по-сурови наказания за шофьорите. Според тях заради малките санкции автомобилите вече се ползват и като оръжие. За пример посочиха инцидента в Катуница. Докато близките чакат правосъдие, обвиненият за катастрофата Данаил е пуснат под гаранция от 3000 лева.