Тази сутрин и двамата претенденти за президентския пост пуснаха своите бюлетини.

Тази сутрин и двамата претенденти за президентския пост пуснаха своите бюлетини.

Минути след като пусна бюлетина, Росен Плевнелиев заяви, че днес ще се гласува по-лесно. Той изрази очакването, на втория вот да има подобрение и да не се повторят организационните неуредици от първия тур.

\"Призовавам всички граждани да гласуват. Демокрация означава активни граждани, които имат мнение, гласуват и назначават политиците, които ще им свършат работа. Аз гласувах за едно прагматично и динамично президентство\", заяви Плевнелиев.

Рано сутринта, гласа си даде и Ивайло Калфин. Той изрази надежда този тур да бъде такъв, че хората да могат с гласа си да определят резултата от изборите.

\"Очаквам втория тур да мине много по-добре от първия. Очаквам да гласуват много повече хора, за да може всичко това, което го видяхме на първия тур като лоша организация и много сигнали след това да не определя резултата от изборите. Гласувам с надежда България да върви напред като европейска държава, да има самочувствие, достойнство, което означава корекция на парламента и правителството\", заяви Калфин.

Бюлетини вече пуснаха и част от партийните лидери, както и настоящия президент Георги Първанов.