Да помогнем на Снежанка с дарителски СМС с текст \"DMS SNEJANKA\" на кратък дарителски номер 17 777...

Снежанка е на 12 година, родена е на 22 август 1999 година. Ражда се недоносена в осмия месец, с кръвоизлив в мозъка. Оттам развива детска церебрална парализа.


Въпреки последвалите увреждания, тя е много борбено и изпълнено с желание дете. Дете, което иска да тича, танцува и играе. Ани, нейната майка, която е разведена от четири години, прави всичко за нейното лечение и подобряване на състоянието й. Последната й надежда е да изпрати Снежанка на лечение в Израел, но са й необходимо около 30 000 лева.


Анна Дамянова, майката на Снежанка, разказа, че още в седмия месец от бременността си започва да получава оттоци. Детето се е задушавало в утробата й и в осмия месец приемат Анна в болница.


Първоначалните прогнози на лекарите са, че за да оцелее Анна, бебето ще загине, но Снежанка оцелява.
Лекарите са убеждавали Анна да остави детето, защото \"от него човек нямало да стане\", но майката не се отказва.


Средствата, които са необходими за лечението обаче са непосилни за майката.


Рап певецът Иван Динев – Устата събра 4300 лева за лечението само за една вечер, докато празнува рождения си ден на 10 октомври. Устата е сред певците, които ще пеят на концерта за Снежанка на 30 ноември в зала 2 на НДК.


И вие можете да помогнете на Снежанка, като изпратите дарителски СМС с текст \"DMS SNEJANKA\" на кратък дарителски номер 17 777.