Инцидентът стана на кръстовището на бул. \"Васил Левски\" и ул. \"Граф Игнатиев\"...

 

Ватманката, която причини катастрофата в София преди две седмици, е уволнена, съобщи заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов по БНР.


Инцидентът стана на кръстовището на бул. \"Васил Левски\" и ул. \"Граф Игнатиев\". Вината е на водача. Това, което се е видяло на камерите за видеонаблюдение в района е, че е говорила по мобилен телефон, докато е управлявала мотрисата.


16 души пострадаха при тежката катастрофа, станала в центъра на столицата - на ул. \"Граф Игнатиев\" и бул. \"Васил Левски\". Трамвай №10 се блъсна в маршрутка № 35. След удара маршрутката се завъртя и се удари в лек автомобил \"Ауди\", който бе спрял на червен светофар.


Тежко пострада жена, която пресичала кръстовището на зелен светофар и се оказала между двете коли. Трамваят продължил да се движи и след удара, настигнал и се блъснал в друг трамвай №12, който се движел пред него.


В маршрутката имало около 10 души. Сред пострадалите бе и майка с бебето си. Според очевидци причината за катастрофата е трамвай №10, който карал с много висока скорост. /БГНЕС