Районът, който е осеян с огромни скални късове, е труднодостъпен за техника...

Главният път София-Варна в района на Търговище днес през целия ден е затворен за движение. Преди няколко часа на мястото започнаха взривове за разчистване на опасно надвиснали над пътното платно скали.

 

Районът, който е осеян с огромни скални късове, е труднодостъпен за техника, заради което поставянето на експлозива се извършва на ръка. Първият опит за свличане на камъните беше неуспешен и започна повторно зареждане с експлозив.

 

Екипи на полицията и пътното управление са на мястото на взривовете. Те ще използват светлата част на деня, за да разрушат скалите и да разчистят района.

 

Ако операцията е неуспешна, ще се търсят други начини за обезопасяване. През това време движението и в двете посоки и по обходен маршрут. Операцията се наложи сред пореден случай на опасни камъни свлекли се на пътното платно по време на последните валежи в района.

 

В неделя срещу понеделник през нощта пътят беше затрупан от паднали скали. Това създава допълнителна опасност за преминаващите по трасето, което и без това е рисково с много завои и ограничена видимост.