53-годишният Цветан Петков засега е единственият подсъдим...

Съдът в Асеновград заседава по първото дело, което Кирил Рашков и семейството му заведоха срещу хора в Катуница. Те ги съдят заради щетите, които нанесоха на имуществото на фамилията при безредиците. Делото обаче предизвика нови протести, този път пред съдебната зала.

53-годишният Цветан Петков е обвинен, че с камъни и бетонни плочи е изпочупил два от автомобилите на Рашкови - луксозна лимузина и нов джип.

Въпреки че същата вечер мъжът е употребил алкохол, той твърди, че си спомня всичко и отрича да е посягал към колите.

\"Не се чувствам виновен. Чувствам се просто смачкан от тази система. В смисъл, че няма справедливост\", заяви Цветан Петков за Нова телевизия.

Няма преки свидетели на това дали Петко е удрял с павета колите. Обвинението се крепи само на полицейски разказ. Четирима униформени твърдят, че пред тях мъжът е направил самопризнания.

Освен да им плати близо 7 400 лева за  щети за автомобилите, Рашкови  предявиха към Цветан Петков и граждански иск от 10 хиляди лева. Този път ромската фамилия се въздържа от медийни изяви.

Хората от Катуница протестираха пред съда в защита на Цветан Петков. Смятат, че той е изкупителна жертва.

\"Това си е жив фарс. Просто няма никакви доказателства\", коментира Васил Васев. Цветанка Павлова пък заяви, че цялото село ще се надигне и няма да остави невинен човек да бъде осъден за коли, които са спечелени по нечестен труд.

Делото беше отложено за края на март, когато ще бъдат разпитани нови свидетели.