На някои от опозиционните лидери може да може да бъде наложена парична глоба...

Всички задържани при протестите срещу изборната победа на Владимир Путин са освободени. На някои от опозиционните лидери може да може да бъде наложена парична глоба за нарушаване на реда. Въпреки това обаче, опозиционните лидери обещаха протестите да продължат.

 

Стотици протестиращи срещу Владимир Путин бяха арестувани снощи в Русия. Привърженици на опозицията излязоха по улиците в Москва и Санкт Петербург, за да изразят недоволството си от победата на Путин на президентските избори.

 

Демонстрантите бяха разгонени от полицията за борба с безредиците, след като отказаха да се разотидат. Сред задържаните бяха Иля Яшин, Сергей Удалцов и известният блогър Алексей Навални.

 

„Със сигурност ще продължим масово протестите и хиляди, десетки хиляди хора ще излязат по улиците на Москва и други градове. Действително ще го направим и ще продължим да го правим, докато не победим и не получим това, което искаме\", каза Алексей Навални.

 

Опозиционните лидери заявиха, че са събрали 20 000 души на Пушкинския площад в Москва с призив за нови избори и отваряне на политическата система, изработена от Путин през 12-те години, откакто е на власт.

 

Лидерите на опозицията заявиха, че задържаните са били между 500 и хиляда, но полицията сведе броя им на 250 и каза, че в митинга са участвали 14 000 души.