22-годишният Тодор се нуждае от трансплантация на костен мозък..

 

Ралица Игнатова, майката на 22-годишният Тодор, болен от левкемия, заяви в ефира на „Здравей, България", че до момента никой от лекуващите сина й специалисти не им е казал за съществуването на Трансплантационен център в София. Вместо това, медиците казват, че животоспасяващата трансплантация на костен мозък може да бъде извършена в Германия, и то срещу 305 000 евро. 

 

Преди дни отчаяната майка се закани, че ще стои пред входа на Министерския съвет, докато не се срещне лично с премиера Бойко Борисов. До онзи момент Ралица смяташе, че той е единственият, който може да помогне на сина й.

 

В петък, по телефона със „Здравей, България", се свърза здравният министър Десислава Атанасова. Тя обеща документите за лечението на момчето да бъдат придвижени възможно най-бързо, тъй като болестта на Тодор е в ремисия и сега е точният момент  за трансплантацията. 

 

След консултация с експерти от ведомството обаче се оказало, че операцията може да бъде направена и у нас. 

 

Доц. Ставри Тошков изрази съжаление за това, че заради грешките на колегите му, са изгубени ценни четири години от живота на Тодор. А той можел да постъпи в центъра много по-рано... 

 

Интервютата с близките на Тодор и самия него вижте във видеото.