През лятото трябва да наблягаме на плодовете и зеленчуците...

Тлъстото месо и студената бира са абсолютно забранени през горещите летни дни. На трапезата те трябва да бъдат заменени от плодове, зленчуци, вода и домашно приготвени сокове.

Витамините, които си набавяме чрез полезните храни, ни предпазват от високо кръвно налягане, обяснява проф. Христо Мермерски. Макро- и микроелементите пък помагали на сърдечно-съдовата и отделителната система да функционират правилно.

„Има много храни, които предпазват от рак. Вместо да пиете витамин А на хапчета, например, изяжте едно средно по размер морковче. Така решавате въпроса с витамини А и С за четири дни", съветва още проф. Мермерски.

Той допълва, че кофичка кисело мляко с лъжица полифлорен мед, още толкова пектин, една чаена лъжица канела и 30 капки прополисова тинктура осигуряват на организма всички необходими полезни елементи, пречистват го от токсините и подобряват имунната му система.

„Ние, българите, нямаме никаква култура на хранене. И оттам се получават не само раковите заболявания, но и гастрит, колит, язва", заключава професорът.

Репортер: Нина Димитрова