Приключенията на Бетовен забавляват зрителите през деня...

Едно от най-успешните и доказали се имена в историята на киното Стивън Спилбърг ще продуцира уикенд вечерите по Нова ТВ през целия месец юли. Лентите на талантливия режисьор и продуцент ще се завъртят още тази събота и неделя, когато ще бъдат излъчени първите епизоди на хитовите фантастични трилогии „Завръщане в бъдещето" и „Джурасик Парк".

 

В три последователни съботи (07, 14 и 21 юли, от 20.00 ч.) зрителите ще видят научно-фантастичната комедия и носител на Оскар, „Завръщане в бъдещето" с участието на младия Майкъл Джей Фокс. Той играе гимназиста Марти Макфлай, който се връща 30 години назад във времето с помощта на налудничав учен и предизвиква пълен хаос в отношенията на бъдещите си родители.

 

Истинското зрелище обаче ще настъпи в неделните вечери, когато точно в 20.00 ч. зрителите ще видят един от най-касовите филми на всички времена „Джурасик Парк". Трилогията ще превземе ефира на Нова ТВ на 08, 15 и 22 юли. През 1993 г., когато излиза първата част, филмът става най-успешният и доходоносен за своето време – категорично държи бокс офис рекордите, печели повече от 914 милиона лева и остава ненадминат по приходи през следващите четири години. „Джурасик парк" е смятан и за преломен в използването на специални ефекти и компютърни образи в холивудските продукции.

 

Сред звездния актьорски състав в лентата се открояват Сам Нийл, Лора Дърн, Джеф Голдблум и Ричард Атънбъро. Тази неделя, 08 юли, започва първото зрелищно пътешествие към остров до Коста Рика, където увеселителен парк, пълен с живи динозаври, ще се превърне в смъртоносен капан за група учени.

 

Финал на месеца на Спилбърг ще постави „Туистър", който за пореден път доказва таланта на американския продуцент да създава зрелищни заглавия. В неделята на 29 юли, Хелънт Хънт и Бил Пакстън ще са по-следите на най-унищожителния ураган, бушуващ в средния Запад.

 

И докато юлските вечери по Спиблърг обещават да бъдат повече от зрелищни, дневната програма на Нова ТВ ще заложи на забавлението и на винаги обичани от публиката филми. Главен „виновник" за това ще бъде чаровният санбернар Бетовен, чийто приключения зрителите ще могат да проследят в пет поредни съботи по обяд. През целия юли месец Бетовен ще се бори със зли ветеринари, ще се влюбва, ще бъде учен на обноски и ще бъде въвлечен в куп смехотворни ситуации. Забавна ще бъде програмата на Нова ТВ и в неделя през деня, когато за лятното настроение ще се грижат предаванията „Разбий Иван и Андрей", „Аз обичам България", „Етажна собственост" и „Изгубени в България".