Вижте откъси от спора между Мика Зайкова от КТ "Подкрепа" и здравният министър Десислава Атанасова...


Решението на депутатите хората с неплатени здравни вноски да не могат да продават имуществото си продължава да е повод за спорове. Тази сутрин в „Здравей, България" в остра полемика влязоха Мика Зайкова от КТ „Подкрепа" и депутатът от ГЕРБ Станка Шейлекова. Изненадващо в разговора се намеси и здравният министър Десислава Атанасова. 

И в момента, когато искаме да продадем например превозно средство, трябва да представим бележка от данъчните, че нямаме задължения към тях, за мита и осигурителни вноски. Освен това обаче ще трябва да се представи удостоверение, че сме платили и здравните си вноски.

„С този документ вие ще удостоверите, че сте изряден пред държавата. Може да си извършите сделката", каза Шейлекова.

„Документът за здравното осигуряване няма нищо общо с лоялност към държавата, защото здравните осигуровки отиват във фонд, в който плащаме всички и той е солидарен", коментира Зайкова.

„Понеже министърката на здравеопазването е юристка, дали е чела българската Конституция и случайно да е прочела чл.17, където се третира частната собственост? Извинете, вие нарушавате конституцията, вие не можете да ме накарате, след като аз съм си дал данъците, да ми кажете какво да правя с моята частна собственост", каза още Зайкова. 

Спорът между Мика Зайкова и здравният министър Десислава Атанасова – вижте във видеото.

Целият разговор в „Здравей, България" гледайте тук.