От 2003-та г. моноспектакълът се играе почти непрестанно. Вижте интервюто с Татяна Лолова за Нова ТВ..

Тази вечер обичаната българска актриса Татяна Лолова се качва за  представление номер 200 на сцената на Театър 199. Юбилеят е на моноспектакъла "Дуенде" по текстове на Лорка, който се играе вече девета година в столичния театър.

От 2003-та година, когато е премиерата на „Дуенде", досега спектакълът се играе само с две прекъсвания. И двата пъти актрисата си чупи ръката на едно и също място. Но и това не отказва 78-годишната Татяна Лолова. 

„Актьорът, ако иска да играе, трябва да се лишава от много други удоволствия, но пък удоволствието от играта и срещата с публиката и надеждата, че някой път ще се стигне до дуенде - това единение между актьора и публиката на сцената е толкова силно, толкова страстно желано, че то изплаща всички други неуспехи и лишения", каза актрисата в специално интервю за Нова ТВ.

Татяна Лолова сподели още:

„Нашият народ е доста измъчен. Понякога е доста измъчен от мъката или напрежението си. Но когато те види човек и ти се усмихне насреща, как може да не обичаш българина, който ти е сънародник?"

Следващото представление на „Дуенде" е на 25-ти юли в Театър 199. През септември спектакълът гостува в Българския културен център в Лондон.

Репортер: София Стойчева