Хотелите в Хисаря, където са отседнали израелски туристи, са стриктно охранявани от полиция.


Заради взрива мерките за сигурност са засилени не само по пътните терминали, но и в повечето курорти в България. Такъв е случаят и в Хисаря, където в момента има над 400 израелски туристи.

Група от 300 израелски туристи е настанена в един хотел, а останалите 100 нощуват в съседен на него. И в двете сгради на всеки етаж има полиция. Подстъпите към хотелите също са завардени от патрули, които проверяват документите на всеки преминаващ.

Семейство от Тел Авив, което не за първи път е на почивка в България. коментира, че това е „ужасно” и че „трябва веднага да спре”.

„Много невинни хора загинаха? Защо? В България идваме за четвърта година. Това обаче се случва за първи път. Досега всичко беше спокойно и ние бяхме сигурни, когато идваме да почиваме у вас. Сега обаче и тук се страхуваме”, допълни семейството.

Червен код за сигурност е обявен и на летището в Пловдив. Пътниците и автомобилите се спират на 300 метра преди терминала. Допускат се само пътуващите с валидни билети.

Пристигащите недоволстват, защото с децата и куфарите трябва да преминат през огромна поляна, за да стигнат до пътя, където са автомобилите.

Още от реакциите на чуждите туристи у нас – във видеото.


Репортер: Благой Бекриев