Итън Бортник е спечелил над 30 млн. долара от таланта си в помощ на страдащи деца по цял свят

11-годишен пианист влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Момчето беше признато за най-младият музикант в историята, направил солово световно турне. Талантливият пианист Итън Бортник се е посветил и на редица благотворителни каузи.

Итън направил световно турне още докато бил на 9 години, 9 месеца и 9 дни. Това е отбелязано в грамотата за рекорда. Освен изпълнител, момчето е и композитор.

"Всичко започна с една детска играчка с клавиши. Имитирах на нея всяка музика, която чуех. Първото нещо, което изсвирих беше на Моцарт. Не се получаваше добре, защото играчката имаше само 10 клавиша. Накрая родителите ми ме записаха на уроци по пиано”, каза Итън.

Той записва собствена музика и дарява голяма част от приходите от нея. Част от парите от билети за неговите концерти също отиват за благотворителност.

Здравословните проблеми на малкия брат на Итън го подтикват да се ангажира с различни благотворителни каузи. От началото на кариерата си Итън Бортник е спечелил над 30 млн. долара за програми помагащи на деца по целия свят.
 


Подробности вижте - и чуйте - във видеото.