Засилени са мерките за сигурност, особено за израелските състезатели...

 

Пловдив е в трескава подготовка за Световното първенство по гребане. То започва следващата седмица на Гребния канал в града. Заради огромния брой чуждестранни спортисти, мерките за сигурност вече са подсилени. Тъй като в предстоящото първенство се очаква да участват и състезатели от Израел, не само Гребната база, но и хотелите, в които ще бъдат настанени, ще се охраняват зорко. Достъпът на граждани до спортния комплекс ще бъде ограничен за една седмица. Всички, които искат да гледат състезанията, ще бъдат допускани безплатно до канала.
 
На базата кипят усилени ремонти. Всички остарели съоръжения са премахнати, а на тяхно място се изграждат нови. Дори седалките по трибуните са подменени. 
 
„Правим една чисто нова мъжка и една чисто нова женска съблекалня, съответно с тоалетни, душове, гардероби, където спортистите да се обличат след състезанията”, обясни Георги Титюков, зам.-кмет „Спортна дейност“ в Община Пловдив. 
 
Общо 57 държави ще участват в Световното първенство по гребане за юноши и девойки и за мъже и жени неолимпийски дисциплини. Състезателите, които ще мерят сили са над 1200, като най-много са те от Америка - 100.
 
България се представя от 25-ма гребци. Една от големите ни надежди е 18-годишният  Марио Горки от Асеновград. 
 
Официалното откриване на първенството ще се състои на 14 август в Античния театър. 
 
Репортер: Благой Бекриев