Скот е режисирал култовия филм "Топ Гън". Тялото му е намерено във водата, близо до мост Винсънт Томас в Калифорния

Известният холивудски режисьор Тони Скот се е самоубил. Той е сложил край на живота си на 68-годишна възраст, като е скочил от мост в Лос Анджелис. Полицията потвърди смъртта на създателя на филмите "Топ Гън", "Ченгето от Бевърли Хилс 2" и "Аленият прилив".

На 19 август свидетели видяли Тони Скот да паркира автомобила си около 12:30 на обяд местно време край моста Винсент Томас в Лос Анжелис. Минути по-късно той се хвърлил във водата. Полицията е открила тялото на режисьора 3 часа по-късно.

Следователите са намерили две предсмъртни писма - едно в офиса и едно в автомобила му. Засега властите отказват да разкрият съдържанието им.

Все още не е направена и аутопсия. Според слухове в последно време, Тони Скот е работел с Том Круз по продължението на „Топ Гън”. Роденият във Великобритания режисьор е брат на Ридли Скот, станал известен през 80-те години с филма "Извънземното". Тони е създател на множество филми, изкачвали се до първите места на класациите и запомнящи се с кратките си кадри и дигитални ефекти.


Тони Скот е роден на 21 юни, 1944 г. Женил се е три пъти и има две момчета-близнаци от третата си съпруга Дона Уилсън.