Какво видя екипът ни в родината на загиналите?

Мисля си, че дължахме това на тези хора по някакъв начин, защото, когато ние заминахме за Израел точно един месец след атентата, те бяха много щастливи да ни видят при себе си в Израел. Ние бяхме първите хора от България, които ги потърсихме и които се заинтересуваха какво се е случило с тях.

Така репортерът на Нова ТВ Марина Цекова отговори на въпрос на водещия на „Здравей, България” какво я е накарало да разработи тема за начина, по който израелците, станали жертва на атентата у нас, преодоляват мъката след това, което им се случи.

Те бяха изключително щастливи да ни разкажат какво им се е случило, което ме впечатли, защото съм си мислела, че когато човек преживее нещо подобно най-малкото, което ще иска, е да разказва за него. Но те виждат нещата по друг начин”, разказа Марина Цекова.

По нейни думи, всички от потърпевшите, с които е успяла да се срещне, били възмутени от това, което те са видели в Бургас и най-вече в бургаската болница.

„Да, инфраструктурата в болницата може би не е толкова добра, но това, което никой от тях не отрече е, че докторите са се справили чудесно”, допълни репортерът на Нова ТВ.

Цялото гостуване на Марина Цекова в ‘Здравей, България”, както и откъс от предстоящото издание на „Темата на Нова” гледайте във видеото.

Не пропускайте неразказаните истории на жертвите от атентата в Бургас на 8-ми и 9-ти септември от 19.30 ч. в „Темата на Нова”.