Не бързайте обаче с извода, че вътрешният министър изненадващо е натрупал мускули...

Цветан Цветанов - Министъра спечели шампионската титла на България по културизъм в категория до 70 килограма. Не бързайте с извода, че вътрешният министър изненадващо е натрупал мускули. Шампионът е 38-годишен варненец, съименник на силовия министър.

Физическите разлики между Цветан Цветанов – Министъра и министъра на вътрешните работи са очевидни. И това не е случайно Цветанов се занимава с бодибилдинг от 20 години, а като състезател - от 2004 г.

Има 10 медала, от които 6 са златни - балкански и европейски шампион по културизъм. Познава се лично с адаша си силов министър и му симпатизира, защото и двамата демонстрирали мускули, но по различен начин.

„Радвам се, че сме с едни и същи имена и фамилии. В интерес на истината, откакто Цветан Цветанов стана министър на вътрешните работи, на мен приятелите започнаха да ми викат Министъра”, споделя шампионът по културизъм.

Въпреки симпатиите, Цецо Министъра се старае да е обективен в оценката си за Цветанов. Не минава и без критика, но допълва че и при демонстрациите в културизма ставали грешки.

„Точният момент, в който трябва да си на сцената в перфектната форма, е много труден. За политиката не зная дали всеки дава всичко от себе си, или някой му казва какво да прави”, коментира още той.

Предполага, че ако съименникът му има треньор, то няма кой друг да е освен Бойко Борисов.

Спортистът се сеща за няколко важни прилики – например и той е женски татко на момиченце, което ще навърши 8 годинки. Често е далеч от детето заради ангажименти и също като другия Цветан живее с доста стресовите ситуации.

Вдигам до 200 килограма клек – това са ми работните серии, клек пресата ми е 500 килограма”, споделя Цветан. Дали министърът би издържал на такова натоварване, не е ясно.

Културистът няма нищо против с адаша да премерят сили: „От спортна гледа точка във всичко, от полицейска гледна точка – в нищо”.

От полицейска работа или политика никога не се е интересувал, признава съименникът на министъра, а любимата му музика е поп фолк и ар енд би.

Цветан смята, че е в по-добрата позиция от двамата, защото ясно вижда резултата от труда си:

„В политиката резултатът може да се види след месеци, да не кажем след години, защото държавата е дотолкова затлачена, че даже и скоро време няма да се види.”

А името Цветан Цветанов със сигурност носело късмет, затова и Цецо не се дразни, че когато покаже документите си, винаги става дума за силовия министър.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Искра Урумова