По повод 50-годишнината от първия филм за агент 007, днешният 5 октомври е обявен за Световен ден на Джеймс Бонд

Светът отбелязва 50-годишнината от първия филм за Джеймс Бонд. По този повод днешният 5 октомври е обявен за Световен ден на Джеймс Бонд.

 

Преживял различни епохи без да загуби от привлекателността си, Бонд ще се завърне на екран с 23-тия филм от поредицата "007 координати: Скайфол", чиято премиера ще се състои на 23 октомври в лондонския "Роял Албърт хол". Саундтракът към новия филм е записан в студиото на "Бийтълс", в "Аби роуд" от певицата Адел. Седем минути след полунощ парчето зазвуча по британските радиостанции и бе пуснато в интернет.

 

Световното честване на Джеймс Бонд е по инициатива на ръководители във филмовата индустрия, които стоят зад създаването на поредицата филми за него. В целия свят се организират поредица специални събития, включително откриването на изложба за Бонд в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк, концерт с музика от филми за Бонд в Лос Анджелис и излизането на новия документален филм "Всичко или нищо: Неразказаната история за 007". В лентата са намерили място интервюта с пет от шестимата изпълнители на ролята на Джеймс Бонд във филмите по книгите на Флеминг.