Нова ТВ отваря публична дискусия за въвеждане на правила за жълтата преса

„След като можете да ръководите едно кръстовище, г-н Цветанов, така би трябвало в изявата на вестниците, списанията, в общуването в информационния поток да няма гадости, катастрофи, обидени и да няма жертви”, призова по-рано днес Мартин Карбовски от ефира на Нова ТВ.  

Изказването на Карбовски идва в отговор на поредна провокация от страна на жълтите вестници в България заради разразил се скандал, а именно заглавието „Гала се самоуби”.

Заради това заглавие ръководството на Нова ТВ сезира етичната комисия към Националния съвет за саморегулация и отваря публична дискусия за въвеждане на правила за жълтата преса.

„Не може да излизат такива неща”, категоричен е Карбовски.

Катето Евро – честа жертва на българските жълти вестници, е чела за себе си какво ли не. Чашата на търпението й обаче прелива, след като прочита, че именно тя е виновна за смъртта на мъжа си, който всъщност умира от рак.

„Нямат ли тези хора страх от Бога, че такава гавра направиха с моя случай, със загубата на моя съпруг?”, запита се актрисата.

„Жълта преса не може да няма, но тя трябва да е регулирана, както са регулирани телевизията и радиото. Аз дори на моменти не мога да ги съдя, защото при тях няма регулация, няма закон, който да ги ограничава”, обясни продуцентът Магърдич Халваджиян.

„Трябва да има бързо производство”, допълни Мартин Карбовски.

Цялата тема в „На кафе” гледайте на Nova Play.