Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Христо Калоферов и Калина Крумова

Асфалт за 100 милиона лева ще бъде излят при основни ремонти, строежи на нови софийски булеварди и улици с натоварен трафик, информират всекидневниците. Обновяванията ще се правят през следващите три години. Отделно от това, само за догодина, за кърпене на дупки по кварталните улици са планирани 28 милиона лева.

Една от водещите теми - хванаха тон сирене с много опасни токсини. Алфатоксинът, който унищожава черния дроб, попаднал за първи път в млечния продукт, защото местно стадо край Ловеч яло опадала царевица с черна плесен. Опасното сирене е иззето и унищожено от мандрата. Нито грам не е достигнал до магазините, защото сиренето е било все още в период на зреене, обясниха от Агенцията по храните.

Оказва се обаче, че в проблеми с хранителните продукти има не само у нас. В Швеция вместо телешко продават боядисано свинско. Фалшивото месо е било внесено от Унгария и е било оцветено с червена боя. Медици предупредиха, че има опасност то да предизвика увреждане на здравето.

Вестник „Труд” информира, че драматичното писмо, адресирано до финансовия министър Симеон Дянков, което се разпространяваше по социалните мрежи, е художествена измислица. В нея авторът Иван Проданов разказва трогателната случка на бедната пенсионерка баба Мария от Копривщица, на която не й достигат 15 стотинки, за да плати за 20 грама салам и 100 грама сирене. От екипа на вестника се свързали с автора, който твърди, че е активист на БСП.

Заради пестене на EVN ли е гръмнал трафопостът в Бургас, както и повече за останалите теми от прегледа на печата в "Здравей, България" - гледайте във видеото.