Под този надслов поддръжници на социалистите се събраха на протестен митинг в София

Хиляди излязоха на протест в събота срещу управлението на ГЕРБ. Митингът, организиран от БСП, мина под надслов "Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ". 

 
Протестиращите критикуваха влошаващата се икономическа ситуация, проблемите в здравеопазването, ниските пенсии и майчински надбавки, както и подмяната на въпроса за предстоящия ядрен референдум. 
 
Демонстрацията започна с биене на тъпани и викове "Оставка".
 
Социалистите заявиха, че са готови да съставят правителство на националната отговорност
 
Голям, силен мандат ни е нужен, за да можем да преодолеем наследството на г-н Борисов. Какво е то – то е наследство с милиарди и милиарди нови задължения, с мизерстващи хора, които не могат да свържат двата края, с прегазена икономика, защото работят само за своите монополисти”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. 
 
Той обвини управляващите, че са „вкарали България и всеки един човек в тежка криза - криза на икономиката, на здравеопазването, на образованието за младите хора, криза на социалната държава".
 
Протестът беше насрочен за миналата седмица, но впоследствие отложен заради смъртта на патриарх Максим. 
 
Малко след края на митинга от ръководството на ГЕРБ отговориха на критиките на протестиращите. 
 
Докато по време на Тройната коалиция най-забележителните проекти са „Цанков камък” и „Водното огледало”, в което не знам кой се оглежда, в сегашното правителство се строят магистрали, спортни зали, детски градини и училища. Призовавам хората, към които бумерангът на думите би се върнал с по-голяма сила, да бъдат по-внимателни, когато ги използват”, заяви депутатът от управляващата партия Димитър Главчев.