Според бизнесмена, който е потърпевш от престъпната група, тримата подсъдими ще бъдат осъдени

„Не бих се учудил, ако делото „Наглите” бъде отложено пак и продължи да се бави. Някой ден може да стигне и до Страсбург”. Това каза в „Здравей, България” Киро Киров, бизнесмен и потърпевш от престъпната група, след като за втори път делото „Наглите” не успя да тръгне в Апелативния съд, тъй като тримата основни подсъдими не са се запознали с материалите по него. 

 

Самият той обаче няма да предприеме такава стъпка. „Не съм ходил на това дело от момента, в който трябваше да дам показания пред съда. Гледам да не се интересувам”, каза бизнесменът.

 

„Някой ще потърси ли отговорност на институциите защо не са се запознали с материалите. Това е безотговорност”, каза той.

 

На въпрос изгубил ли е надежда за справедливост, Киро Киров каза, че според него справедливостта ще възтържествува и те ще бъдат осъдени, въпреки че общественото мнение е, че това не са единствените хора, които са участвали в организацията на отвличанията.

 

„Не вярвам четири-пет души сами да могат да организират отвличането на 11 души”, допълни той. По думите му самото отвличане става от 4-5 души, след това други го транспортират до мястото, където други го пазят. „Това значи поне три групи, а това са около 10-15 души”, смята Киров.

 

Според него тези хора ги покровителстват отгоре, тъй като когато пускат отвлечения го предупреждават да внимава какво говори, тъй като имат „връзки навсякъде”.

 

„Защо делото трябва да се бави толкова много време на втора инстанция?”, попита бизнесменът и даде пример с българския пилот, който беше осъден на втора инстанция в Гърция, въпреки че имаше бомбена заплаха.

 

„Аз вечно се чувствам неспокоен, въпреки че минаха четири години”, сподели Киров.

 

Какво още каза Киро Киров гледайте във видеото.