Според Румен Овчаров сумата от над 20 млрд. лева за АЕЦ "Белене" е взета от някой гадател

„Категорично нямаме пари да строим „Белене”. Нямаме стратегически инвеститор, който категорично да е заявил намеренията си. Тези над 10,5 млрд. евро са една непосилна сума за България, за данъкоплатеца и държавния бюджет”. Това каза в студиото на „Здравей, България” Диан Червенкондев, депутат от ГЕРБ.

 

На въпрос защо тогава прави този референдум, Червенкондев отговори, че го правим, за да преброим твърдия електорат на БСП.

 

„Ние броихме твърдия електорат на БСП, когато правихме подписката”, отговори му Румен Овчаров, депутат от "Коалиция за България". „Премиерът не го интересува какво смятат българите. Той така си управлява вече четири години”, допълни Овчаров.

 

По думите му Бойко Борисов е станал първият строител на България, защото „той строи „Белене”, очевидно е и първият банкер на страната, защото няма пари, за да финансира проекта. „При такава всеобхватност на неговите претенции мисля, че няма смисъл да обсъждаме въпроса трябва ли българите да гласуват – те просто трябва да излязат и да кажат „Да” на референдума”, аргументира се Овчаров и допълни, че така хората ще кажат „Не” на тази политика.

 

„Истината е, че проектът АЕЦ „Белене” ще ни струва над 20 млрд. лева и това е доказано”, каза Червенкондев.

 

Овчаров не се съгласи с показаните от депутата от ГЕРБ цифри и каза, че данните са взето от някой гадател. „Няма нито една официална институция, която да е доказала тези числа”, аргументира се той.

 

Какво още казаха Диан Червенкондев и Румен Овчаров гледайте във видеото.