Искането на министър-председателя е във връзка с незаконната търговска дейност, развивана от Иванова

Председателят на ДКЕВР Юлиана Иванова подаде оставка. За решението си лично информира медиите този следобед. Три работни дни на поста председател на ДКЕВР изкара Юлиана Иванова. Лично премиерът Бойко Борисов я представи пред министрите на заседанието в сряда.


Кредитът на доверие свърши доста по-рано от предвиденото. От пресъобщение на правителството днес стана ясно, че премиерът е поискал оставката на Иванова заради участието й във фирма, за която беше установено, че е развивала незаконна търговска дейност, се казва още в съобщението.

 

Противоречието дойде от обстоятелството, че пред медиите Юлиана Иванова обясни, че е взела решението за оставката лично.  


Иванова не пожела да отговори дали държавният регулатор работи за намаляване на сметките на потребителите. Остави без яснота и въпроса до къде е стигнала проверката на ДКЕВР за ценообразуването. Препрати въпросите към следващия председател на комисията. Обясни, че днешните протести на хората са справедливи.


Сградата на ДКЕВР Иванова напуска под засилена охрана. Повод за засиленото полицейско присъствие бяха протестите на недоволните в непосредствена близост.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Ина Гълъбова