Министър-председателят не е в Народното събрание, докато се гласува оставката на кабинета

„Далеч съм от мисълта да давам съвети на премиера. Той изрази съмнение, че и да дойде, пак няма да има никой”, отговори Красимир Велчев, председателят на ПГ на ГЕРБ, на въпрос той ли е посъветвал Бойко Борисов да не идва в парламента.

 

Според него, ако депутатите са го били поканили, е едно, но те го задължили с гласуване да го направи. „Ако счете за необходимо, ще дойде в парламента”, допълни Велчев.

 

Той коментира още, че не е чул нищо ново от изказванията на депутатите. „Надали някой ще повярва на тези платформи. Ние не обещахме много, но това, което сме направили, може да се види и да се пипне с ръка”, допълни той.

 

Парламентът отхвърли искането на Петър Курумбашев от "Коалиция за България" - парламентът да покани премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков да присъстват в пленарна зала. „Нормално е, когато се предава властта, в Народното събрание да присъства премиерът”, заяви Курумбашев.

 

От ГЕРБ обясниха, че Бойко Борисов не бил в парламента, защото имал и други задачи, а и в сряда половината депутати на са били в пленарна зала.