Аз също бих подал оставка при такава ситуация, допълни той

"Протестиращите не знаят какво реално правят, ако ги питате, няма да искат Доган да дойде на власт, но реално работят за тандема Доган-Станишев". Това каза в извънредното студио на Нова ТВ Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.

 

"Най-заинтересован от смяна на властта е тандемът Доган-Станишев, казвам "тандем", защото те работят заедно", допълни той.

 

Той все пак подчерта, че у нас не сме свикнали с протестите и ги определи като "хилави" в сравнение с тези в Гърция, Италия и  Испания. Димитров е категоричен, че не трябва да се стряскаме от този бунтове, характерни за демокрацията. Той нарече организаторите на протестите "кукловоди".

 

"Аз също бих подал оставка, ако бях министър-председател, след като има бой на улицата. Не мога да отида да арестувам агитките и да спра боя", допълни историкът.

 

Според него, ако има разместване в електоратите, то ще бъде незначително. "Социолозите, които се появяват на екран, действат по-скоро като пиари на определена политическа партия, с идеята да обърнат общественото мнение", обобщи Божидар Димитров.