Сред протестиращите има комитети, финансирани от чужбина заяви лидерът на „Атака"

„Народът се събуди, но още не е извоювал своето. Това събуждане, макар и закъсняло ме радва, защото работата, която съм вършил дава плод”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Иван Костов е основният виновник за мизерията, за невъзможността хората да си плащат тока и за липсата на перспектива, с неговото управление на тотална, криминална приватизация”, каза още водачът на националистите в предаването „На светло” с Люба Кулезич. По думите му лидерът на ДСБ е за съд.

Протестиращите припознавали Волен Сидеров и колегите му от „Атака”. „Няма как да яхна един кон, от който не съм слизал, заяви депутатът, според който става въпрос за принципите, за които той се е бори от осем години като политик, а преди това още осем като журналист.

„Г-н Сидеров е прав”, коментира в студиото журналистът Георги Коритаров. „Прав е защото 20-те точки на ‘Атака’ изразени още през 2005 г. в немалък процент се припокриват с част от исканията, независимо дали го припознават като персонално или като партия.” Коритаров даде пример с искането за нова конституция, тезата за национализацията. „Ревизия на приватизационните сделки, държавата да регулира икономиката”, допълни списъка самият Сидеров.

Сред протестиращите има представители на комитети, финансирани от чужбина, каза в ефир лидерът на националистите и посочи „Хелзинкския комитет”, когото определи като „антибългарска организация, която от години работи за сепаратизъм в България”.

Волен Сидеров отрече неговата партия да е финансирана отвън. „Тези клевети ги пусна лицето Иван Костов, защото се ядоса, че през 2005 г. го бих на изборите… Трябва да си спомним, че той е учил в Съветския съюз и че продаде ‘Нефтохим’ на руска корпорация.”

Целия разговор с лидера на „Атака” можете да проследите във видеото.