Лидерът на РЗС Яне Янев определи като провокация обвинението на легия „Антимафия”

Сигналите от легия „Антимафия” са заведени в антикорупционната комисия на 41-вия парламент и са предадени на прокуратурата. Това обясни за Новините на Нова лидерът на РЗС Яне Янев, който оглавяваше комисията. Припомняме, че от легията обявиха, че през последната година частно звено за подслушвания и натиск е разработвало опозиционни политици и журналисти.

 

Янев определи като провокация обвинението на легия „Антимафия”, че антикорупционната комисия не e разгледала сигналите им.


„Не им прави чест, тъй като не отговаря на истината. По отношение на това, че сигналът едва ли не е бил потулен. няма такова нещо, препратен е по компетентност на всички оторизирани от закона институции”, заяви Яне Янев. 


От РЗС се заканиха, че след изборите ще влизат в парламента с поне 20 депутати. Днес представиха част от кадидатите си – водачите на листи и представителите на гражданската квота. От партията обещаха скоро да представят проекта си за нова конституция и управленската си програма, в която имало концепция за антимонополно законодателство, за нов модел на образованието и още – програма за образована раждаемост. 


Повече по темата гледайте във видеото.