Кандидатите щели да се борят за смяна на олигархичната система в България

„Модерна България” ще се яви на предсрочните парламентарни избори с пълни кандидатски листи във всички избирателни райони на страната. Всичките 240 кандидати са издигнати от повече от 60 граждански организации и инициативни комитети от състава на непартийното движение и с подписки от граждани.

 

От движението обявиха, че виждат своята мисия в смяната на олигархичната система с управление под граждански контрол и справедлива икономика, предаде БГНЕС. Участниците твърдят, че кандидатите им не са анонимни лица, а „компетентни и експертно подготвени”, които не събирани от „кол и въже”.

 

Начело на гражданските листи в София (25 МИР) застават: проф. Владимир Чуков и политологът и преподавател във Философския факултет на Софийския университет Емил Георгиев, който е и водач на гражданската листа в София-област; в 24 МИР гражданската листа се води от преподавателя в Юридическия факултет на Софийския университет Здравка Кръстева, следвана от правозащитника Петър Кичашки; в 23 МИР водач ще е юристът Борислав Цеков, следван от медийния експерт д-р Иво Инджов.

 

В двата пловдивски района начело на гражданската листа са издателят Божидар Савов и собственикът на най-голямата агенция за външна реклама Румен Кривицки. Във Варна гражданската листа се води от проф. Владимир Чуков, а в Бургас от университетският преподавател Здравка Кръстева.