Всички досегашни депутати от "Атака" водят по две листи за новия парламент

Волен Сидеров излиза срещу Бойко Борисов и Сергей Станишев в изборната надпревара. Лидерската битка ще бъде в 25-и столичен избирателен район. 


Водачът на "Атака" оглави и партийната листа във Варна. Националистите представиха официално своите първи претенденти за 42-ия парламент. 


Всички останали верни на лидера си досегашни депутати от „Атака” са възнаградени. Те водят по две листи и така получават по-голям шанс за нов мандат. За 42-ия парламент националистите издигат само проверени партийци.


Няма подбрани на принципа на шоубизнеса - актьори, изпълнители, гълтачи на огньове”, обясни Волен Сидеров.


Макар социолозите да имат по-умерени прогнози, „Атака” е с амбиция за пълно мнозинство от 121 депутати в следващия парламент. И няма да си сътрудничи с ГЕРБ в него, защото не било ясно за какво се бори партията на Бойко Борисов.

    
Сидеров избрал да играе в района на Борисов и Станишев не заради тяхната конкуренция. Искал да спази личната си традиция да се кандидатира оттам и Варна. 


Сред новите лица начело на листите има двама студенти, двама водещи в партийната телевизия на „Атака”, лекар, спортист, ядрен енергетик, както и преподавателят от Шуменския университет Румен Ваташки, пред когото Волен Сидеров положи с отличие държавния си изпит по богословие.