Лиляна Павлова от ГЕРБ видя в предложените от БСП мерки доста пропуски

„Тежко е състоянието. Тръгваме от ниска база. Дори преди няколко дни служебното правителство ревизира прогнозите за бюджета и вместо ръст 1,9% в икономиката, ще бъде 1%. Резервът е на минимума от 4 млрд. лв., а дълга е нараснал”. Това посочи в студиото на „Здравей, България” Корнелия Нинова от БСП. 

 

Тя се изправи лице в лице с Лиляна Павлова от ГЕРБ, цитирайки данни от прогнозните управленски програми на партиите за следващите четири години. 

 

Бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова заяви, че „в своята управленска програма поемаме ангажимент е осигуряване спокойствието както на чуждите, така и на българските инвеститори. България ще има 10% плосък данък, който „ще осигури възможност за разкриване на нови работни места”. Тя посочи и стимулите, които предлагат за районите с висока безработица. 

 

От БСП пък обещават 450 лв. минимална работна заплата в края на мандата, 250 000 нови работни места, семейно подоходно облагане. Реализирането на новите работни места Корнелия Нинова обясни, че ще стане чрез оперативна програма „Човешки ресурси”, както и чрез създаване на среда и стимулиране на малкия и среден бизнес в страната. 

 

Лиляна Павлова контрира своята опонентка в студиото. Тя видя в предложените от БСП мерки доста пропуски, тъй като по програмите кандидатстват голям брой нискоквалифицирани работници. 

 

Целия разговор гледайте във видеото.