Той е категоричен, че записът е направен лично от Мирослав Найденов, за да си осигури индулгенция

Добре, че излизат такива записи, за да се види кой кой е в държавата”, каза в предаването „Здравей, България” Яне Янев, лидер на РЗС.

 

„Знам, че не само Кокинов, но и други прокурори са се обаждали на Борисов, че ги репресирам за разследвания срещу енергийната мафия, но Борисов никога не ми се е обаждал по този повод. Нашите експерти по национална сигурност са категорични, че записът е направен от Мирослав Найденов”, заяви още Янев.

 

По думите му делата не се разпределят случайно. Той дори даде пример с папка, на която Кокинов собственоръчно е написал на кого дава делото.

 

Според Янев в прокуратурата има лобита, които са комерсиални, корпоративни и обслужващи едни или други икономически интереси. „Сотир Цацаров трябва да направи операция без упойка в прокуратурата, да се реже до здраво”, добави още лидерът на РЗС.

 

Според него в правителството на ГЕРБ е имало мишкуване и най-вероятно „главата не е знаела какво прави тялото”.

 

Яне Янев каза, че Мирослав Найденов е разнасял папка срещу Симеон Дянков. "Найденов от една страна е имал проблем с Цветанов, а от друга – с Дянков. Заради това той се е запасявал с документи и записи”, каза лидерът на РЗС и допълни, че знаел, че има документи, че Борисов е освободил Дянков, тъй като той е замесен с прехвърляне на имот в Слънчев бряг за милиони. "За жалост, още не съм виждал тези документи, но съм чувал от колеги, че в папката на Найденов са точно тези книжа", обясни Янев.

 

На въпрос вижда ли престъпление в тези записи, той отново каза, че в прокуратурата има нужда от чистка. „Не трябва да се разминат нещата само с Кокинов, трябва да се види дали не е действала организирана престъпна група”, категоричен беше Янев.

 

Той  заяви още, че работещи момичета в Министерството на земеделието са били превръщани в проститутки.

 

Целия разговор с лидера на РСЗ Яне Янев гледайте във видеото.