Бизнес дамата Меги Дерм пък се грижи за 40 кучета

„Изпаднах в тежка депресия, след като кучето ми почина”, каза в предаването „Часът на Милен Цветков” социологът Мира Радева на въпрос как се чувства човек, когато загуби домашния си любимец. По думите й загубата на домашен любимец е като загубата на дете, защото животното ти дава безусловната си любов.

 

Грижим се за над 40 кучета, но повечето от тях са в приемни семейства”, разказа бизнес дамата Меги Дерм. Една голяма част от кучетата на който тя помага са осиновени в Германия.

 

За Ани Иванова загубата на домашен любимец също е била много тежка, тъй като тя взима сама решението да го ефтаназира. „Взех си друго куче, което ми помогна да преодолея болката от загубата”, добави тя. Според Радева винаги обаче остава спомена за животното, което си загубил.

 

По думите на д-р Николай Първанов тези хора, които обичат и се грижат за домашните си любимци страдат много при тяхната загуба. Той обаче разказа, че има и хора, на които им е омръзнало да се грижат за животното си и отиват в клиниката, за да ефтаназират любимците си. „Ние правим тази процедура само ако животното е болно или много старо”, категоричен беше той.

 

Целия разговор гледайте на Nova Play.