По думите му ще се направи скрита коалиция чрез програмен кабинет

„Готов съм да ме арестуват още в сряда. Във вторник ще входирм молба, с която ще се откажа от имунитета си”, каза в предаването „На светло с Люба Кулезич” бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

 

По думите му сме свидетели на един доста добре подготвен сценарии, като през цялото време е внушавано, че ГЕРБ готви манипулация на изборите и че Бойко Борисов е бил описан като диктатор.

 

„Страната е в много патова ситуация. Трябва да се направи скрита коалиция чрез програмен кабинет”, каза Цветанов. 

 

На въпрос защо той е на прицел Цветанов отговори, че като министър на вътрешните работи е вложил много, за да се бори с организираната престъпност. „Това не се хареса. Припомнете си какво беше при нас и какво беше по време на Тройната коалиция”, добави той.

 

"Минимум с 5% бяхме ощетени на тези избори. Това стана след скандала с намерените бюлетини. Вотът на избирателите беше подменен, те бяха излъгани", каза още Цветанов. Той беше категоричен, че ще сезират и европейските институции, не само Върховния касационен съд. 

 

Във връзка със скандала с откритите бюлетини в Костинброд, Цветанов каза, че прокуратурата е излязла с решение, че са задържани над 350 000 бюлетини, готови за експедиция. Никой обаче не е преброил бюлетините. "Никой не си зададе въпроса как в последния момент в печатницата в Костинброд се намират бюлетини, включително за Външно министерство, част от които трябва да пътуват и до Австралия например. И какво е технологичното време за това", отбеляза Цветанов. 

 

В случай, че изборите не бъдат касирани, Цветанов увери, че ГЕРБ ще е в парламента като конструктивна опозиция на зараждащата се нова тройна коалиция между „Атака”, ДПС и БСП.

 

Целия разговор с Цветан Цветанов гледайте във видеото.