Той призова да защитим надписа над Народното събрание „Съединението прави силата”

"Това правителство е хубаво да излезе с три вида мерки – първите да бъдат за 100 дни, вторите – в рамките на една година и третите – за един мандат". Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от "Коалиция за България" Петър Курумбашев.


„Трябва да се предложат три вида мерки и да има три ясни хоризонта и съответно това провителство да бъде съдено по това, което е предложило и това, което е успяло или не е успяло да свърши”, добави още той.


Депутатът от "Коалиция за България" обаче обяви, че не вижда никакво желание от страна на „Атака” и ДПС да бъдат излъчени ярки партийни представители.

 

„По-скоро си представям, че профилите на бъдещите министри ще имат профила на сегашните министри от служебното правителство – хора, които са повече експерти в своята област”, коментира още Курумбашев.


По думите му под предложението за работа на комисии на паритетен принцип в НС, стоят подписите на трима депутати от три политически сили. Той обяви още, че е добре Народното събрание „да се обедини около определени принципи, които независимо кой е управляващ и кой опозиция, ще бъдат отстоявани, за да може да защитим това, което пише над Народното събрание „Съединението прави силата”. Той призова да се направи сериозно антимонополно законодателство, както и нова социална политика.


Димитър Лазаров от ГЕРБ пък си пожела да има дебати за поевтиняването на тока. „Когато имаше референдум, организиран от БСП, и когато дебатирахме по него, на хората се казваше: „Дайте да построим АЕЦ „Белене”, защото токът ще поевтинее много”. И аз очаквам днес това да бъде също предмет на дебат. Строим "Белене" – токът поевтинява наполовина. Много добре звучат нещата, когато се говорят като декларации. Конкретиката е важна”, заключи Лазаров.


Целия разговор гледайте във видеото.