Държал се агресивно на разпит пред агенти на ФБР

Полицията в щата Флорида застреля мъж, който започнал да буйства докато бил разпитван във връзка с атентата в Бостън, съобщиха от Федералното бюро за разследване на САЩ. Инцидентът е станал рано в сряда в Орландо, докато следователите разговаряли с 27-годишния Ибрахим Тодашев.  

 

Един от агентите на ФБР е бил откаран в болница с травми от конфронтацията. Полицията е отцепила района около блока, в който е застрелян младият мъж, чеченски имигрант, също като братята Царнаеви, автори на експлозиите по време на Бостънския маратон.

 

Според американските медии Тодашев е познавал Тамерлан, по-големият от двамата братя, който беше убит по време на полицейско преследване в дните след терористичния удар в Бостън.

 

Хусен Тарамов, приятел на убития в Орландо чеченец, разказа пред местна телевизия, че ФБР са го следили и разпитвали, дори го накарали да отмени пътуване до Чечня, планирано преди експлозиите в Бостъм.

 

По предварителна информация Ибрахим Тодашев е тренирал бойни изкуства. С подобни спортове се е занимавал и Тамерлан Царнаев.

 

Най-малко трима души бяха убити и 264 ранени при взривовете на 15 април в Бостън, припомня BBC. Братът на Тамерлан – Джохар е в затворническа болница, където се лекува от раните, получени преди да бъде заловен. Ако бъде признат за виновен в предстоящия процес може да получи смъртна присъда.