Екипът на „Събуди се” противопостави двете мнения в ефира на Нова ТВ

БСП и „Атака” искат  да се върне стария режим – да има салони за пушачи, нощем в баровете и дискотеките да се пуши, а малките заведения до 60 квадрата да избират – със или без дим. Колко души подкрепят и колко са против тези намерения не знаем. Факт е, че темата е нажежена. Затова екипът на предаването „Събуди се” покани двама души, които редовно ходят по нощни заведения – актьорът Стефан Щерев и музикантът Ивайло Крайчовски.


„Обществените нагласи бяха, че от обществен порок пушенето се превърна във фундамент за оцеляване. Поне така ни го представят. Ако не се пушело в заведенията, ще се реагира икономически и хора напускат работа. Това са несъстоятелни твърдения. Спирането на цигарите е моя лична кауза. Аз бях решил, че това е време за прекратяване на пушенето на цигари. Редно е тези с по-вредния навик да се съобразят с мен, който съм решил да не пуша повече”, обясни Стефан Щерев.


От своя страна музикантът Ивайло Крайчовски заяви: „Аз съм против забраните. Забраната е ограничение на свободата. А това, че той е решил да откаже цигарите е чудесно. Тази дъвка със забраната и разрешаването на пушенето е доста гадно инициативата да излиза от парламентарните сили, защото това е кауза на гражданското общество”, категоричен бе той.


Целия разговор гледайте във видеото.