В събота над 12 хил. души излязоха по улиците на София

Хиляди мирни граждани излязоха на протести по улиците на България. Първо беше назначението на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция по национална сигурност. 

 

В събота управляващите заявиха, че ще оттеглят решението си и ще се търси нов председател. Въпреки това протестите продължиха. Заявката е да продължат и в неделя - отново в 18:30 часа пред Министерски съвет. Сега вече се иска оставка на правителството.

 

До късно снощи хиляди  – само в София бяха над 12 хиляди души, протестираха в страната и чужбина срещу управляващите. Скандиранията бяха за оставка. 

 

В 18:30 часа в събота, хиляди се стекоха пред Министерския съвет. Имаше бесилка с мото „Не ядосвайте народа”. Имаше и такива плакати. 

 

След спирката пред Народното събрание протестиращите блокираха „Орлов мост”. После и Моста на влюбените. И се зарекоха в неделя отново да излязат на улицата.

 

От позициите на премиера Пламен Орешарски, на лидера на БСП Сергей Станишев, както и на лидера на ДПС Лютви Местан се разбира, че те заявяват своята политическа отговорност да устоят на пагубен план за дестабилизация на страната.

 

Повече по темата, както и позициите на политиците, може да видите във видеото.