Според журналиста на практика Орешарски е в оставка

Журналистиката ме вкара в политиката, а тя ме връща в журналистиката. Сега съм на брега на журналистиката, но продължавам да следя течението на реката”, каза в „Събуди се” екс-депутатът с пет мандата и журналист Асен Агов.

 

На въпрос следи ли протестите и ходи ли на тях той каза, че ходи, защото този протест е различен от февруарските демонстрации. „Видях, че хората искат ценностите на демокрацията да бъдат съхранени”, добави той. Според него тези хора искат свобода и независимост. 

 

На практика Орешарски е в оставка”, отговори Агов на въпрос ще има ли нови избори и какво е бъдещето на страната. „С провала на Пеевски правителството е провалено. Това е грандиозен скандал”, каза той и добави, че правителството е на глинени крака, а проливният дъжд в събота е промил глината.

 

„Политиците се интересуват повече от имиджа си в пресата, отколкото от това, какво мислят хората за тях. Няма ги колосите, които извършиха революциите”, каза Агов на въпрос може ли днешните политици да преобърнат представата за себе си. „Има много какво да се желае от политиците”, смята той.

 

Агов смята, че синята идея ще се възроди

 

Целия разговор с Асен Агов гледайте във видеото.