На Михаил Андонов му е отнет достъпът до секретна информация, разкри енергийният министър

Министърът на икономиката и енергетика Драгомир Стойнев обясни в кулоарите на парламента вчерашното си решение да освободи Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг, начело с Михаил Андонов.

 

„Г-н Андонов подаде оставка, тъй като му бе отнет достъпът до секретна информация. Това означава, че не може да посещава важни стратегически за страната обекти и поради тази причина взех решение да бъде сменен целият борд на БЕХ”, каза Стойнев пред Нова ТВ и добави: „Има досъдебно производство и ние трябва да спазим закона.”

 

Енергийният министър очаква положителен ефект от мерките, обявени от правителството след отмяната на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС: „Те са необходими за държавата най-вече. Икономиката ни е срината, енергетиката ни е срината и ако няма политическа стабилност, ще има разруха. Затова тези мерки са краткосрочни, спешни, кризисни мерки, но ние трябва най-вече да успокоим хората.”

 

Михаил Андонов е с отнет достъп до секретни данни„Ако говорим за голяма реформа – тя ще бъде представена, но за да реформираме нещо, първо трябва да го спасим”, отбеляза Стойнев.

 

„Радвам се, че има гражданско общество, но трябва да се обяснят на хората конкретните мерки, които правим за държавата”, добави министърът в коментар на антиправителствените протести, последвали избора на Пеевски за председател на ДАНС.

 

Ексклузивно интервю на Драгомир Стойнев за цената на тока, енергийната система и ще има ли рестарт на АЕЦ - Белене очаквайте утре в „Здравей, България” и в Новините на Нова.