Корнелия Нинова от „Коалиция за България” ще отговаря за Комисията по социалните въпроси

Депутатите избраха състава на постоянните парламентарни комисии по време на удълженото заседание на парламента. 12 от комисиите поема "Коалиция за България", седем - ДПС и една - "Атака".

 

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров ще оглави Комисията за борба с корупцията. 

 

Корнелия Нинова от „Коалиция за България” ще отговаря за Комисията по социалните въпроси.

 

Йордан Цонев от ДПС ще е пеф на финансовата комисия.

 

Комисията  по икономическа политика и туризъм ще бъде председателствана от Алиосман Имамов от ДПС.

 

Рамадан Аталай от ДПС е шеф на Комисията по енергетика. Христо Бисеров от ДПС, който е и зам.-председател на 42-рото Народно събрание оглавява Комисията по правни въпроси .

 

Бившият зам.-министър на регионалното развитие от мандата на Тройната коалиция Димчо Михалевскистава председател на Комисията по регионална политика.

 

Зам.-председателят на 42-рото НС Мая Манолова е шеф на Комисията за взаимодействие с граждански организации.

 

Комисията по инвестиционните проекти ще се ръководи от Емил Костадинов от „Коалиция за България”. 

 

Комисията  по транспорта ще е под ръководството на Камен Костадинов от ДПС. Атанас Мерджанов от „Коалиция за България” е председател на  Комисията по вътрешните работи.

 

За Комисия по външните работи отговаря Янаки Стоилов от „Коалиция за България”, а за Комисията по отбраната - Янко Янков от ДПС.

 

Светла Бъчварова от „Коалиция за България” оглави Комисията по земеделието. Стефан Данаилов от „Коалиция за България” е председател на Комисията по култура; Петър Курумбашев от „Коалиция за България” – на Комисията по околната среда и водите. Комисията по младежта и спорта ще бъде ръководена от Христо Монов от „Коалиция за България”.

 

Комисията по здравеопазване е с председател Нигяр Джафер от ДПС. Комисията за контрол на службите ще се ръководи от Димитър Дъбов от „Коалиция за България”, а Младен Червеняков , също от „Коалиция за България”, става шеф на Комисията по европейските фондове и контрол на евросредствата.