Местната ловна дружинка е вдигната на крак и дебне екзотичното животно

Кенгуру се крие в черешови масиви край Пловдивското село Брестник. Животното избягало от частен зоопарк.  Местната ловна дружинка е вдигната на крак и дебне екзотичното животно, което междувременно проявява завиден апетит към черешите.


В село Брестник всички говорят  за  кенгуруто, което се крие в черешовите масиви, но само трима души досега са го виждали. Ваня е една от тях. Срещнала го докато брала череши в нивата си.


„Беше сиво и помислих, че е някакъв голям заек. Отидох да погледна и видях, че е едно малко кенгуру. Кенгуруто се спря първоначално. В следващият момент явно се уплаши, защото ме погледна така, отскочи два пъти и след това пак се спря и започна да ме гледа любопитно аз какво ще направя”, разказва Ваня Ганева.


Ваня твърди, че кенгуруто не е голямо, но правило по 8-метрови отскоци и тежало около 60 килограма.


След като чули за кенгуруто хората, които били в масивите оставили  кофите с череши и избягали.


Кенгуруто е собственост на бизнесмена Стефан Йосифов, който е превърнал двора си в зоологическа градина. 12 години  отглеждал цяло стадо с кенгура, но починали. Останал само един австралийски бозайник и той избягал.


От Държавната екоинспекция в Пловдив обясниха, че животното не е регистрирано при тях от собственика и ако бъде открито от горските лесничеи, ще бъде конфискувано от бизнесмена и настанено в зоологическа градина.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев